Teknoloji

Google tablet ve dizüstü bilgisayar ekiplerini küçültüyor

google pixel slate tablet

Google tablet ve dizüstü bilgisayar ekiplerinde görev yapan çalışanlarını kendi bünyesinde veya çatı şirketi Alphabet içinde farklı bölümlere yönlendiriyor. Söz konusu haberi Business Insider sitesi gündeme taşırken, bu hamlenin yol haritasındaki kesintiler nedeniyle yapıldığı ifade edildi.

Alınan kararın üretim dışındaki alanlarda görev üstlenen onlarca Google çalışanını etkilemesi öngörülüyor. Tablet ve dizüstü bilgisayar birimlerinin küçültülecek olması, Google’ın mevcut Pixel Slate tablet ve Pixelbook dizüstü bilgisayar serilerini daha fazla büyütmeyeceğinin bir işareti olarak da değerlendiriliyor. Şirketten henüz konuyla ilgili bir açıklama gelmiş değil.

Google tablet ve dizüstü bilgisayarlardan vazgeçmeyecek

Business Insider’ın haberinde Google’ın kararından etkilenen çalışanlar arasında donanım mühendislerinin ve teknik program müdürlerinin bulunduğu ve program müdürlerinin projelerinin geride kalan iki haftalık süre içinde iptal edildiği belirtildi. Google’ın projeleri iptal edilen personelinden geçici olarak çalışacak başka projeler bulmalarını istediği ve Pixel telefon ekibi gibi ekiplere kaydırma yaptığı söyleniyor. Google’ın portföyündeki diğer donanım ürünleri arasında Nest markalı termostatlar, kapı zilleri, güvenlik kameraları ve duman dedektörleri; Chromecast’ler, Google Wi-Fi yönlendiricileri ve Daydream VR başlıkları bulunuyor.

Google tablet ve dizüstü bilgisayarlardan tamamen vazgeçecek gibi görünmüyor. Şirket özellikle Chromebook’lar için diğer şirketlerle yakın çalışmaya devam ediyor. Ancak Pixel Slate ve Pixelbook için yapılan yorumların çok iyi olmaması, şirketi daha iyi olduğu alanlara yönelmeye itmiş gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER