Teknoloji

Google gurmelere özel sosyal ağ Tablescape üzerinde çalışıyor

google-logo-280613

Sosyal medya için çeşitli denemeler yapan Google’ın hedeflerine ulaştığını söylemek pek mümkün değil. Ancak bu durum, şirketin yeni sosyal ağ denemelerinde bulunmasını engellemişe benzemiyor. Gelen son haberlere göre, Google “Tablescape” adını taşıyan ve hedef kitlesi gurmeler olan bir sosyal ağ üzerinde çalışıyor. Yemeğe sosyal bir bakış açısı getirmesi planlanan Tablescape, yemeklerinin fotoğrafını çekmeyi sevenleri tavlamayı amaçlıyor.

Android Police sitesi tarafından yayınlanan ekran görüntülerine bakıldığında tüm odak noktasının yemek olduğu daha iyi anlaşılıyor. Google+’ın bir yan ürünü olarak planlanan Tablescape’in bağımsız olarak da faaliyet gösterebileceği belirtiliyor.

Google sosyal yollarla mutfağa bağlanma konusundaki niyetini popüler restoran değerlendirme servisi Zagat’ı satın alarak net biçimde göstermişti. Şirket arama ve harita servislerinde de yemek peşinde olanların işini kolaylaştıracak özellikler sunmaya devam ediyor.

Google’ın yeni sosyal ağının Tablescape adını taşıyıp taşımayacağı henüz kesinlik kazanmış değil. Sosyal ağa ait olduğu iddia edilen ekran görüntülerine bakıldığında Tablescape’in Yelp ve Foursquare gibi popüler mekan keşif servisleriyle de rekabete gireceği izlenimi oluşuyor.

Yemek odaklı bir sosyal ağ kurmak iyi bir fikir olsa da, bu servisi Google+ ile ilişkilendirmenin Google için pek iyi sonuçlanmaması muhtemel gözüküyor. Tablescape Google+’ın bir kolu olarak konumlandırıldığı takdirde servisin kullanıcı tabanı potansiyelinin azalacağı düşünülüyor.

Tablescape halihazırda çalışmaları “The Plate” isimli bir Google+ grubunda yürütülen bir proje olmaktan öteye geçmiş değil. Ekran görüntüleri servisin artık hazır olduğunu gösterse de, şu an için sadece Google çalışanları Tablescape’e erişilebiliyor. Servisin gün yüzüne çıkıp çıkmayacağını görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER