ManşetlerUlaşım

Google’ın sürücüsüz otomobili bu yaz yollara çıkıyor

google-surucusuz-otomobil-231214

Google’ın sürücüsüz otomobili trafiğe açık yollarda test edilmeye hazır hâle geldi. Projenin direktörü Chris Urmson, prototip araçların Google’ın genel merkezinin bulunduğu Mountain View’deki yollarda boy göstereceğini belirtti. Hızları 40 km.’yi aşmayacak olan otomobillerde güvenliği artırmak adına bir sürücü de bulunacak. Google’ın otomobillere dair nihai vizyonunun aksine, prototip araçlar çıkarılabilir bir direksiyon, gaz ve fren pedallarıyla birlikte geliyor.

Prototip sürücüsüz otomobillerde Google’ın sürücüsüz Lexus RX450h filosunda kullanılan yazılıma yer verilecek. Söz konusu model, Google kendi sürücüsüz otomobilini geliştirmeden önce başlatılan çalışmalara temel oluşturmuştu. Google’dan yapılan açıklamada sürücüsüz otomobillerde test amacıyla 1.6 milyon kilometrelik mesafe kat edildiği belirtildi.

İnsanların sürücüsüz otomobillere yönelik algılarını ve sürücüsüz otomobillerle olan etkileşimlerini görmeyi istediklerini söyleyen Urmson, daha önce karşılaşılmayan zorlukları da keşfetmek istediklerinin altını çizdi. Google, önümüzdeki yıllarda sürücüsüz otomobillerden faydalanma yöntemlerini görme amacıyla pilot programlar yürütmeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER