EğlenceTeknoloji

Google Stadia stüdyolarının kapanmasında ilginç detay

google stadia windows

Google, bu ayın başında Stadia oyun platformu için oyun hazırlayan Los Angeles ve Montreal’deki stüdyolarını kapatma kararı almıştı. Şirket söz konusu stüdyoları bulut oyun platformunun kapasitesini daha iyi gösterebilme amacıyla kurmuştu. Kotaku’nun haberine göre, Google’ın bu kararı stüdyolarda çalışanlar için de sürpriz oldu. Çalışanların karardan açıklamanın yapıldığı gün haberdar olduğu ortaya çıktı.

Ancak çalışanların şaşırmasına neden olan tek detay bu değil. Çalışanlar karardan bir hafta önce ortaya koydukları iş nedeniyle Google tarafından tebrik edildiklerini belirtti. Kaynakların verdiği bilgiye göre; Google Stadia’nın başkan yardımcısı ve genel müdürü Phil Harrison, gönderdiği e-postada çalışanları şimdiye kadar yaptıkları muhteşem işler nedeniyle tebrik etti.

Bu e-postadan sadece birkaç gün sonra ise Harrison, Jade Raymond’un ayrılığını ve Google’ın stüdyoları kapatma kararını duyurdu. E-postayı gönderdiğinde kapatma kararından haberdar olduğunu söyleyen Harrison, çalışanları yanıltan ifadeler kullandığı için üzgün olduğunu dile getirdi. Kotaku’nun haberine göre, çalışanlar ve Harrison’ın katıldığı konferans görüşmesi pek de iyi geçmedi.

Kaynakların verdiği bilgiye göre; Harrison, Google’ın kararında Microsoft’un iddialı satın almalarının etkili olduğunu söyledi. Kararın duyurulduğu blog yazısında da katlanarak artan maliyetlere ve belirgin yatırıma vurgu yapılmıştı. Çalışanlara verilen bilgiye göre, küresel koronavirüs salgını da faktörler arasında yer alıyor.

Google Stadia yönetiminin çok güçlü olmaması nedeniyle kapatma kararının alındığını söyleyenler de mevcut. Kaynak eksikliği, gerekli donanım ve yazılımların bulunmaması ve 2020 boyunca çalışan sayısının azaltılması gibi faktörlerin kararda etkili olduğu söyleniyor. Google’ın oyun stüdyolarına çok fazla güvenmediği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER