EğlenceTeknoloji

Google Stadia oyun stüdyolarını kapatıyor

google stadia 4g

Google, Stadia platformu için kendi oyunlarını geliştirmeyi bırakıyor. Montreal ve Los Angeles’taki stüdyolarını kapatma kararı alan şirket, oyun geliştirme biriminin başındaki Jade Raymond ile de yollarını ayırıyor. Stadia’nın başkan yardımcısı ve genel müdürü Phi Harrison ise Google’ın platforma yatırım yapmaya devam edeceğini açıkladı.

Harrison’ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Sınıfının en iyisi oyunları en baştan yaratmak ciddi bir yatırım gerektiriyor. Bu işin maliyeti de gitgide hızlanarak artıyor. Stadia’nın kendisini kanıtlamış teknolojisini geliştirmeye devam ederken iş ortaklıklarımız da kuvvetleniyor. Bu doğrultuda kendi bünyemizde içerik geliştirmek için daha fazla yatırım yapmama kararı aldık. Kısa vadede çıkması planlanan oyunlar bu karardan etkilenmeyecek.”

İlk Stadia stüdyosu 2019’da Montreal’de açılmıştı. Google daha sonra da ekibi güçlendirmek için “Journey to the Savage Planet” isimli oyunun geliştiricisi Typhoon Studios’u satın almıştı. Los Angeles stüdyosunun duyurusu ise mart ayında yapılmıştı.

Harrison açıklamasında stüdyolarda görev yapanların Google bünyesinde farklı pozisyonlara kaydırılacağını belirtti. Google’ın şimdiye kadar Stadia için çıkardığı oyunlar arasında Orcs Must Die! 3, Outcasters ve Submerged: Hidden Depths gibi seçenekler bulunuyor.

Google, Stadia oyunları için üçüncü taraf geliştiricilerle çalışmanın platformun büyümesi için en sağlıklı yol olduğuna inanıyor. İnternet devi bu doğrultuda Harmonix ve Supermassive gibi şirketlerle iş birliği yapıyor.

İLGİLİ HABERLER