Teknoloji

Google Stadia Controller oyun kumandası ile ilgili moral bozucu durum

google stadia controller

Google’ın Stadia kumandası kasım ayında çıkacak. Ancak bu kumanda oyunun sesini Bluetooth kulaklıklara veya oyun kulaklıklarına kablosuz olarak aktaramayacak. Söz konusu bilgi Stadia Ürün Direktörü Andrey Doronichev tarafından paylaştıldı.

Reddit’in AMA olarak adlandırılan soru-cevap etkinliğine katılan yönetici, oyun sesini başkalarını rahatsız etmeden duymak isteyenlerin kumandanın 3.5mm kulaklık jakına bir çift kulaklık bağlayabileceklerini kaydetti.

Yine de, Stadia kullanıcıları için başlangıçta da bir ara çözümün sunulacağı belirtiliyor. Eğer bir Pixel serisi akıllı telefona sahipseniz, ya da Stadia oyunlarını Chrome internet tarayıcısı üzerinden oynamayı planlarsanız, bu yöntem geçerli olacak. 9to5Google‘ın belirttiğine göre, Doronichev kullanıcıların Bluetooth kulaklıklarını Stadia’da oyun oynarken kullanmak amacıyla PC ya da Pixel telefonla eşleştirebileceklerini kaydetti. Pixel’in, Stadia’nın çıkışında desteklenecek tek akıllı telefon serisi olduğunu hatırlatalım. Bu arada yönetici, hangi Pixel telefonların Stadia ile çalışacağını söylemedi. Ancak Pixel 3 serisi ve daha önceki Pixel cihazlarının da kapsam dahilinde olduğu düşünülüyor.

Bu çözüm işleyecektir, çünkü kumandayı atlıyor. Kumanda Stadia’ya hangi ekrandan erişirseniz erişin, eşleştirme işlemi için Wi-Fi bağlantısına ihtiyaç duyuyor. Başlangıçta bu durum TV’lerinde, paketten çıkacak Chromecast Ultra cihazı aracılığıyla oyun oynarken Bluetooth kulaklıklarıyla ses akışı sağlamayı düşünen Stadia Founder’s Edition müşterilerini etkileyecek gibi görünüyor. Diğerleri için, kablosuz ses iletimi için sunulan ara çözüm kolaylıkla işleyecektir.

Zaten Stadia oyun kumandasının ürün sayfasında, Bluetooth desteğinin kapalı olduğunu belirtiyor. Ancak gelecekte etkinleştirilebileceğine dair bir ifadenin de yer aldığı dikkat çekiyor. Google, işleri yoluna koyduğunu düşündüğünde bu desteği aktif hâle getirebilir. O zamana kadar, Stadia’da oyun oynayacakların eski kablolu kulaklıklarıyla idare etmeleri gerekecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER