Teknoloji

Google Sokak Görünümü için çöllerde develeri kullanıyor

google-sokak-gorunumu-kamera-131014-1

Bütün dünyanın haritasını çıkaran Google bir yandan da Sokak Görünümü servisiyle kullanıcılara bir çevreye, sanki oradalarmış gibi göz atma fırsatı sunuyor. Henüz Türkiye’de sunulmayan bu özellik için Google özel araçlarıyla çevreyi sürekli tarıyor, 360 derecelik görüntüler yakalıyor. Google’ın bu çalışmaları sadece yolun gittiği yerlerle sınırlı değil gibi görünüyor.

Google, yolun olmadığı yerlerde Sokak Görünümü için görüntü toplamak amacıyla alternatif araçlara başvuruyor. Bisikletler, kayaklar ve son olarak da develerin bu işler için kullanıldığını gördük. Sokak Görünümü görüntülerini toplamak için özel olarak görevlendirilmiş bir deve Abu Dabi’deki Liwa Oasis’te görüldü. Horgücüne kamera aracı yerleştirilmiş bir deve sayesinde vaha, kum tepeleri ve hatta diğer develer kayıt altına alınmış.

Aşağıdaki galeride Google’ın Sokak Görünümü servisine görüntü toplamak için kullandığı çeşitli yöntemlerin fotoğraflarını bulabilirsini. Umarız yakın zamanda Türkiye’nin sokaklarında da bu tarz araçları görürüz. Aslında son zamanlarda sokaklarda bu tarz kameralar barındıran otomobillere denk gelmiş olabilirsiniz, ancak onlar genellikle Yandex’in araçları oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER