Teknoloji

Google Şifre Yöneticisi yeni özelliklerle daha güvenli ve kullanışlı hâle geliyor

Google Şifre Yöneticisi yeni özelliklerle daha güvenli ve kullanışlı hâle geliyor
Haberleri Kaçırma! Teknoblog'u Google Arama'da tercihli kaynağın yap ve En Çok Okunan Haberler'de bizi daha sık gör.
Tercihli Kaynak Ekle

Masaüstü, iOS ve Android’de Chrome‘a entegre biçimde gelen Google Şifre Yöneticisi, yeni güvenlik ve kullanışlılık odaklı özelliklerle küçük bir değişimden geçiyor. Alternatif bir servisten Şifre Yöneticisi’ne .csv dosyalarının transfer edilebilmesi bu yenilikler arasında yer alıyor.

Depolama sisteminin artık Chrome içinde özel bir alanı da var. Buraya menüdeki “Şifre Yöneticisi” seçeneği üzerinden veya yeni bir giriş bilgisinin kaydı için çıkan onay penceresindeki “Şifreleri yönet” seçeneği üzerinden erişilebiliyor. Bunlara ek olarak, yeni masaüstü kısayolu da şifre yöneticisine ulaşmayı mümkün kılıyor. Yöneticinin açılış sayfasında kullanıcılar belli web sitesindeki kaydedilmiş bilgileri görebiliyor ve diledikleri takdirde bunu yeniden yapılandırabiliyor.

Şifre Yöneticisi’ne iOS üzerinden erişenler ise artık otomatik doldurulan şifreler için daha büyük bir açılır pencereyle karşılaşacak. Buna ek olarak, bir web sitesindeki tüm hesapları tek bir yerde görmek de mümkün olacak.

Yapılan bir diğer yenilik ise kaydedilen giriş bilgilerine notların eklenebilmesi oluyor. Eğer hatırlanması gereken ekstra bir PIN kodu veya cevaplanması gereken bir güvenlik sorusu varsa bu bilgiye de şifreyle birlikte erişilebilecek. Bunun için sadece şifreyi seçmek, ardından “not” ve sonrasında “düzenle” yazılarına tıklatmak yeterli oluyor. Gerekli bilgileri girilmesinin ardından “kaydet” yazısına tıklatılıyor ve giriş sırasında anahtar ikonu üzerinden ihtiyaç duyulan bilgilere ulaşılabiliyor.

Güvenlik tarafında masaüstü kullanıcıları için daha fazla biyometrik doğrulama seçeneği sunuluyor. Kullanıcıların otomatik doldurma için parmak izi veya yüz tanıma ile onay vermesi mümkün hâle geliyor. Bunun paylaşımlı bilgisayarlar için iyi bir özellik olduğu söylenebilir. Bu özellik önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak.

Günün Öne Çıkan Fırsatları

İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
İki üniteli Mercusys Wi-Fi 7 sistemi 1.485,72 TL indirimle 4.413,28 TL
Satın Al
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Türkçe Q mekanik Aula F87 Pro 477 TL indirimle 2.519 TL
Satın Al
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Core Ultra 7’li ThinkBook 14, Premium ile 50.064,85 TL’ye geliyor
Satın Al
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Kablosuz SteelSeries Aerox 3 Ghost 250 TL indirimle 2.999 TL
Satın Al
Tümünü Gör Daralt
Tüm Fırsatları Gör

REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

Google Şifre Yöneticisi iOS kullanıcılarını zayıf şifreler konusunda uyaracak

Google Şifre Yöneticisi, iOS’te “Şifre Kontrolü” sekmesinde kullanıcıları zayıf ve tekrar kullanılan şifreler konusunda uyaracak. Şifre Yöneticisi’nin uyarı mekanizmasının kapsamı önümüzdeki aylarda genişleyecek.

Teknoblog artık WhatsApp'taGünün en iyi teknoloji fırsatları ve kaçırmamanız gereken büyük haberler, telefonunuza gelsin.
Kanala Katıl