Teknoloji

Google teknolojiyle yaşayan şehir için Sidewalk Labs’i kurdu

Sidewalk-Labs-110615

Google varlığını insan yaşamının her köşesine ulaşacak şekilde genişletmeye devam ediyor. Arama devi bu amaç doğrultusunda son olarak “Sidewalk Labs” adını verdiği bağımsız bir şirket kurdu. Google CEO’su Larry Page; yaşam maliyeti, enerji tüketimi ve ulaşım gibi şehir problemlerine odaklanan yeni teknolojiler geliştirmenin şehir yaşamına olumlu etkiler yapacağını dile getirdi. Merkezi New York’ta bulunan Sidewalk Labs’i Dan Doctoroff yönetecek. Doctoroff daha önce Bloomberg CEO’luğu ve New York’un ekonomik gelişimden sorumlu başkan yardımcılığı görevlerini üstlenmişti.

Larry Page yeni şirketin şehir yaşamını daha iyi yönde değiştirmeye dair planlarını açıklamasa da, Sidewalk Labs’in amacı doğrultusunda inşa etme, satın alma ve yatırım yapma gibi girişimlerde bulunacağını belirtti. Sidewalk Labs’in kuruluşu nedeniyle yapılan basın açıklamasında ise insanlara trafik durumunu veya şehirdeki kiralık evleri gösteren uygulamaların bulunduğu; ancak şehirlerin karşılaştığı en önemli zorluğun ulaşımı daha verimli kılmak, yaşam maliyetlerini azaltmak, enerji tüketimini kısmak ve devlet operasyonlarını daha verimli hâle getirmek olduğu ifade edildi. Google şu ana kadar teknolojinin bu sorunlara çözüm getirmede yetersiz kaldığına dikkat çekti.

Google CEO’su Larry Page ise Google+ paylaşımında Sidewalk Labs ile şirketin deneysel araştırma birimi Google X ve insan yaşamını uzatmak gibi amaçlarla yola çıkan Calico girişimi ile karşılaştırdı. Google, Sidewalk Labs’i de Google X ve Calico gibi “yüksek hedefler” peşinde koşan bir organizasyon olarak tanımlıyor.

İLGİLİ HABERLER