Teknoloji

Google Sidewalk Labs tüm New York’ı ücretsiz Wi-Fi ile kaplamayı planlıyor

Sidewalk-Labs-110615

Google, kısa bir süre önce şehir hayatını teknolojik inovasyonlarla geliştirmek için Sidewalk Labs isimli bir şirket kurmuştu. Kuruluş aşamasında Sidewalk Labs’in ilk projesinin ne olacağı konusunda bilgi verilmese de, mevcut bilgiler şirketin büyük şehirleri Wi-Fi ağı ile donatmayı kendisine misyon edindiğini gösteriyor. Sidewalk Labs’in bu yolculuğa başlangıç adresinin ise New York olacağı söyleniyor.

Henüz çok uzun bir geçmişi olmamasına rağmen, Sidewalk Labs ilk girişimlerini de fazla zaman kaybetmeden duyuruyor. Control Group ve Titan isimli iki şirketi birleştirerek Intersection isimli yeni bir şirket kuran Sidewalk Labs, böylelikle geçtiğimiz sonbaharda duyurulan LinkNYC planının iki önemli oyuncusunu bir araya getirmiş oldu. LinkNYC, New York’ta bulunan 10 bin eski telefon kulübesini bir Wi-Fi bağlantı noktasına dönüştürmeyi amaçlıyor. Bloomberg’in haberine göre, LinkNYC’nin önümüzdeki sonbaharda faaliyete geçmesine dair plan geçerliliğini koruyor. Programın New York’tan sonra başka şehirlere de taşınacağı söylense de, henüz bu konuda bir takvim açıklanmış değil.

Dönüştürülecek telefon kulübeleri ise sadece Wi-Fi noktası olarak kullanılmayacak. Orijinal LinkNYC planında kulübelerin telefon şarjı, ücretsiz şehir içi görüşme, şehir ve toplu ulaşım bilgileri gibi servisleri de sunması öngörülmüştü. Sidewalk Labs’in girişimi üstlenmesiyle bu planda nasıl değişiklikler yapılacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER