Teknoloji

Google siber zorbalık ile mücadele için çocuklara yardım edecek

google siber zorbalik

Google küçük çocuklara internette daha güvenli ve pozitif bir ortam sağlamak için yeni bir işbirliğine gidiyor. ABD Ulusal Okul Aile Birliği ve DonorsChoose.org isimli sivil toplum kuruluşuyla güçlerini birleştiren internet devi, “Be Internet Awesome” isimli girişimi hayata geçirdi. Google siber zorbalık ile nasıl mücadele edileceğini çocuklara bu girişimiyle anlatacak.

Google tarafında Be Internet Awesome programının organizasyonunda yer alan Juliane Yi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Araştırmalar bize ebeveynlerin çocuklarına internette nasıl güvende olacaklarını anlatmayı istediklerini, ancak bu konuşmayı nasıl yapacaklarını bilmediklerini gösteriyor. Onlara yardımcı olmak adına Workshop kitleri oluşturduk. Bu sayede ebeveynler, çocuklarına dijital güvenlik ve vatandaşlığı nasıl anlatacakları konusunda birbirlerinden yarım alabilecek.”

ABD’de ekim ayı Ulusal Siber Güvenlik Farkındalığı ve Zorbalıkla Mücadele ayı olarak kabul ediliyor. Google’ın projesi de bu ay kapsamında yapılan bir etkinlik olarak hayata geçti.

Google siber zorbalık ile mücadeleye donanım desteği de sağlayacak

Google siber zorbalık ile mücadele için başlattığı programa katılan okullara öğrenci ve velilerin yararlanması için Google Pixelbook dizüstü bilgisayarlar ve sunum materyalleri gönderecek. Söz konusu eğitim materyalleri ABD’de en çok konuşulan diller olan İngilizce ve İspanyolca olarak sağlanacak.

İLGİLİ HABERLER