Teknoloji

Google siber güvenlik şirketi Mandiant’ı satın alıyor

rekabet kurumu google

Google siber güvenlik alanında çalışan önemli şirketlerden biri olan Mandiant’ı satın almak için anlaşmaya vardığını açıkladı. İnternet devi, Mandiant için 5.4 milyar dolar ödeyecek. Satın alma sürecinin ardından faaliyetlerini Google’ın Cloud birimi altında sürdürecek ve internet devinin kurumsal müşterilerine “uçtan uca güvenlik” yazılımları sunmasını sağlayacak.

Mandiant CEO’su Kevin Mandia, Google ile yaptıkları anlaşma sayesinde kuruluşların karmaşık güvenlik ürünlerini verimli, etkili ve sürekli bir şekilde yapılandırabileceklerini dile getirdi.

Google’ın bulut platformundan çok sayıda şirket yararlanıyor. 2021’in sonlarına doğru bu platformda yaşanan bir kesinti nedeniyle aralarında Spotify, Snapchat, Etsy ve Discord’un da bulunduğu pek çok servise erişime sıkıntı yaşanmıştı.

Mandiant’ın adı herkes tarafından bilinmese de, işler kötüye gittiğinde başvurulan önemli şirketler arasında yer alıyor. ABD merkezli kredi raporlama şirketi Equifax, 2017’de büyük ölçekli bir güvenlik sorunuyla karşılaştığında Mandiant’tan destek almıştı. T-Mobile ise 2021’deki güvenlik açığının ardından Mandiant ile çalışmıştı.

Mandiant’ın müşterileri arasında devletler ve büyük bankalar da bulunuyor. 2013’te FireEye tarafından satın alınan şirket, geçtiğimiz yıl itibarıyla faaliyetlerini yeniden bağımsız olarak yürütmeye başlamıştı.

Google siber güvenlik alanındaki bu önemli satın alma hamlesiyle Microsoft’a da çalım atmış oldu. Kısa bir süre önce Microsoft’un da Mandiant ile ilgilediğine dair haberler gündeme gelmişti. O dönemde çıkan haberlerde Mandiant’ın yeni alıcısına “eşsiz siber güvenlik bilgisi” sağlayacağı belirtilmişti.

Microsoft masadan kalksa da, Google Mandiant’ın siber güvenlik konusunda kendisine katacaklarından etkilenmişe benziyor. Mandiant, internet devinin tarihindeki en pahalı ikinci satın alma oldu. Şirket bu konudaki rekorunu 12.5 milyar dolar karşılığında Motorola’yı alarak kırmıştı.

İLGİLİ HABERLER