Eğlence

Google Rusya’da Play Store ve YouTube ödemelerini durdurdu

google

Rusya’daki Android telefon sahipleri artık uygulama veya oyun satın alamayacak ya da abonelikler ve oyun içi satın alma işlemleri için ödeme yapamayacak. Google, ödeme sistemi arızası nedeniyle 10 Mart itibarıyla ülkede Play Store faturalandırma sistemini askıya aldı. Söz konusu sıkıntının temelinde Rus bankalarına uygulanan yaptırımın olduğu düşünülüyor.

Teknoloji devi kararını bir destek sayfası aracılığıyla açıkladı. Şirketin açıklamasında Rusya’daki kullanıcıların oyun ve uygulama indirmeye devam edebileceği belirtildi.

Devam eden aboneliklerde bir kesinti söz konusu olmayacak. Ancak biten abonelikler yenilenemeyecek. Şirket Rusya’daki geliştiricilere uygulamalarını şimdilik ücretsiz hâle getirmelerini ve abonelik hizmetlerini askıya almalarını önerdi.

Reuters’ın haberine göre, YouTube da Rusya’daki tüm ücretli servislerini durdurdu. Bunlar arasında YouTube Premium, Kanal Abonelikleri, Super Chat ve ürün satışları da yer alıyor. Ülkedeki kanal sahipleri, Rusya dışındaki abonelerinden Super Chat ve ürün satışı geliri elde edebilecek.

Google, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından Rusya’da reklam araçlarının kullanımını durdurmuştu. YouTube ise Rus devlet medyasının reklam geliri elde etmesini askıya almış ve ayrıca bu kanallara AB sınırlarından erişimi engellemişti.

İLGİLİ HABERLER