Teknoloji

Google reklam satış biriminde yüzlerce kişinin işine son veriyor

google pixel watch 2

Google kısa süre önce Pixel, Nest, Fitbit, Asistan ve ana mühendislik birimlerinde görev yapan 1000’den fazla kişiyi işten çıkarmıştı. Şirket şimdi de reklam satış biriminde görev yapan yüzlerce çalışanının işine son veriyor.

Konuyla ilgili olarak şirket tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Reklam müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak amacıyla ekibimizi yapılandırmak için her yıl sıkı bir süreçten geçiyoruz. Müşterileri, hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için doğru uzman ekiplerle ve satış kanallarıyla eşleştiriyoruz. Bunun bir parçası olarak, dünya çapında birkaç yüz rol ortadan kaldırılıyor ve etkilenen çalışanlar, ekipteki veya Google’ın başka yerlerindeki açık rollere başvurabilecek.”

İşten çıkarılanların tam sayısı ve hangi ofislerde görev yaptıkları konusunda kesin bilgi verilmedi. Haberi ilk olarak Google’ın üst düzey yöneticilerinden Philipp Schindler’ın çalışanlara gönderdiği açıklamayı yayınlayan The Business Insider sitesi ortaya çıkardı.

Google işten çıkarmalara 2024’te de devam eden tek şirket değil

Google’ın son kararı, teknoloji dünyasında 2023’te başlayan işten çıkarma trendinin sürdüğünü gösteren bir diğer hamle oldu. Yılın ilk iki haftasında Amazon da bünyesindeki Twitch, Prime Video, MGM Studios ve Audible gibi platformlarda görev yapan yüzlerce kişinin işine son vermişti. Discord, Meta, Unity ve Duolingo da 2024’te küçülmeye giden şirketler arasında yer alıyor.

Google’ın reklam satış biriminde organizasyonu yenilemeyi planladığına dair haberler geçtiğimiz aralık ayında gündeme gelmişti. Şirketin Arama ve YouTube’da daha fazla reklam satışı için makine öğrenmesinden yardım almayı planladığı belirtilmişti. Dolayısıyla işten çıkarma kararını yeniden organizasyon planı çerçevesinde değerlendirmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER