Teknoloji

Google ve Intel RealSense’i Project Tango ile telefonlara getiriyor

project-tango-realsense-190815

Intel’in RealSense 3D kamerası ve Google’ın üç boyutlu haritalandırma girişimi Project Tango’nu yollarının kesişmesi teknoloji dünyasında pek çok kişinin ortak beklentisiydi. Intel Developer Forum 2015’te, iki şirketin RealSense kameralar barındıran bir Project Tango geliştirme kiti için birlikte çalıştığı duyuruldu. Intel ve Google işbirliğinin ilk ürünü olan Project Tango telefonu da sahnede görücüye çıkarıldı.

Uzaktan bakıldığında 6 inç ekranlı standart bir akıllı telefona benzeyen cihaz, arkasında bulunan derinlik ölçer kameralar sayesinde farklı bir noktada konumlanıyor.

Intel, akıllı telefon uyumlu RealSense sensörlerinin duyurusunu geçtiğimiz temmuz ayında yapmıştı. Daha öncesinde RealSense kameraları, sadece dizüstü ve monitör bilgisayarlara yerleştirilmişti.

Project Tango’nun akıllı telefon geliştirme kitine RealSense sensörlerinin eklenmesiyle birlikte yazılımcıların üç boyutlu haritalandırma uygulamalarının oluşumu konusunda daha somut fikirler elde etmesi amaçlanıyor. Intel, geliştirme kitlerini 2015 sona ermeden Android geliştiricilerine iletmeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER