Teknoloji

Google’ın Project Jacquard teknolojisi bu sefer bir sırt çantasında

google project jacquard sırt çantası yves saint laurent

Google’ın Project Jacquard adını taşıyan, dokunmaya duyarlı kumaş teknolojisi sürpriz bir geri dönüş yaptı. Bu sefer teknolojiyi Yves Saint Laurent adlı lüks moda markası, Cit-E akıllı sırt çantası ürününde kullandı. Sırt çantasının dokunmaya duyarlı sırt askısı bağlı akıllı telefonu kontrol etme imkanı veriyor.

Jacquard ile çalışan ilk ürün olan Levi’s akıllı ceket gibi, Cit-E sırt çantası da içinde pil ve dahili donanım bulunan çıkarılabilir etiket ile çalışıyor. Bir akıllı telefon ile eşleştirildiği zaman, sol sırt kayışının ön tarafında bulunan dokunmaya duyarlı alan üzerinde dört farklı hareketi uygulayarak işleri kontrol edebilirsiniz.

google project jacquard sırt çantası yves saint laurent

Diğer yandan, ilk gördüğümüz Levi’s ceketi ile benzer işlevler sunuluyor. Müzik kontrolü, Google Haritalar ile navigasyon sırasında yapılan uyarılar ve bazı ışıklı bildirim yetenekleri bunlar arasında yer alıyor.

Çanta ise yeteri kadar hoş görünüyor. Yves Saint Laurent markalı bir üründen beklenen kalite az ya da çok sunuluyor. Dış yüzey naylondan yapılmış, içeride de naylon astar var. Ayrıca içeride birkaç cep daha bulunuyor. Bunlardan bir tanesi cep telefonu için, daha büyük olan diğeri de bir dizüstü bilgisayar ya da tablet için düşünülmüş.

google project jacquard sırt çantası yves saint laurent

Ne yazık ki, bu akıllı çantaya isteyen herkes kolaylıkla sahip olacak gibi görünmüyor. Sonuçta karşımızda Yves Saint Laurent markalı pahalı bir ürün var, yurt dışı fiyatı 795 avro, yani 4975 TL olarak belirlenmiş. Bir çanta ya da Project Jacquard teknolojisi için fazlasıyla pahalı görünüyor.

Her ne olursa olsun, bu çantayı satın alacak kadar geniş bütçeye sahip olanlar için Cit-E akıllı sırt çantası Yves Saint Laurent web sitesinde ön siparişe açıldı. Teslimatların da 15 Ekim’de başlayacağı belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER