Teknoloji

Levi’s ve Google’ın akıllı ceketi Jacquard telefonu kaybettirmeyecek

levi's jacquard google akıllı kumaş

Google ve Levi’s tarafından geliştirilen akıllı ceket Jacquard, telefonunuzu yanlışlıkla bir yerlerde bırakmanızın önüne geçecek yeni bir özellik kazanıyor.

Always Together, yani “Her Zaman Birlikte” olarak adlandırılan bu özellik aslında bir otomatik uyarı. Eğer ceket telefonunuzdan çok uzaklaşırsa, otomatik olarak uyarı veriyor. Hem cekette hem de telefonda bildirimler tetikleniyor. Yani hem telefonunuza bildirim geliyor hem de ceketin kolunda bulunan etiket yanıp sönmeye ve titremeye başlıyor. Android Police‘in belirttiğine göre, daha önce de elle kullanılan “telefonunu bul” seçeneği cekette yer alıyordu. Cekete atanan özel bir hareket bağlı telefonunun sesinin en yüksek seviyede çalmasını sağlıyordu.

Jacquard akıllı ceket çalan şarkıları kontrol etme, Google Haritalar’daki navigasyon mesajları sırasında dürtme gibi akıllı telefon bağlantılı işler için oldukça kullanışlı durumda. Bu son uyarı özelliği de ceketin kullanışlılığını biraz daha artıracaktır. Bu yılın başlarında, Jacquard platformu için bir güncelleme çıkarılmış ve araç paylaşımı uyarıları veya haritadaki konumları saklamak amacıyla iğneleme gibi birçok yararlı özellik eklenmişti.

Ne var ki, tüm bu işlevlerin ceketin 350 dolarlık, yani 2000 TL’ye yaklaşan fiyatı için değer olup olmadığı hâlâ tartışılır. Bu arada Levi’s, gerçekleştirdiği yüzde 30’luk indirim kampanyasıyla  bu cekete sahip olmayı biraz daha mümkün kılmıştı. 9 Aralık’ta sona eren indirim kampanyasıyla ceketin fiyatı 245 dolara inmişti.

İLGİLİ HABERLER