Teknoloji

Google+ paylaşımlarına da Facebook ve Twitter’daki gibi sayfaya yerleştirme özelliği geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google sosyal ağı Google+’ı diğer ürünlerine entegre etme noktasında adımlar atmayı sürdürüyor. Dün TechCrunch Disrupt kapsamındaki oturumda da iki yeni özelliğin duyurusu yapıldı. Bunlar sayesinde sosyal ağ Google Arama sonuçlarına ve web’in geri kalanına daha fazla şekilde eklenmiş olacak.

google-plus-arama-sonuc-100913 Yeniliklerden ilki Google+ paylaşımlarının tıpkı Twitter tweet’leri veya Facebook paylaşımları gibi web sayfalarına eklenebilmesi. Ne var ki, Google+ kullanıcıların biraz daha fazla kod eklemesini gerektirecek, bu da ekleme sürecini daha karmaşık hâle getiriyor.

google-plus-sayfa-ekleme-100913

İkinci özellik ise Google Arama sonuçlarını Google+ ile genişletme imkanı sunuyor. Eğer WordPress kullanıcıları Google+ bilgileriyle hesaplarına giriş yaparsa, arama sonuçlarında çıkan yazılarının yanında profil fotoğraflarını da otomatik oalrak görebilecek. Benzer imkan Examiner, Typepad ile About.com ve Wikihow’daki çeşitli yazarlara da sunulacak.

Sonuç olarak arama sonuçlarında daha fazla Google+ profil fotoğrafı göreceğiz, bu da yazarların internet üzerinde daha fazla bilinirlik kazanmasını sağlayacak. Google+ platformları direktörü Seth Sternberg değişikliklerle farklı servis ve platformlardan elde edilenlerin tek bir deneyimde birleştirilmesinin amaçlandığını kaydetti. Google’ın “tek” ve amaçlarının da internet genelinde tek bir kesintisiz deneyim yaratmak olduğunu ekledi.

İlgili >> Google Plus Platform

İLGİLİ HABERLER