Teknoloji

Google+’ın şefi David Besbris görevinden ayrıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google-Plus-Logo-030614

David Besbris, geçtiğimiz yılın nisan ayında Google+’ın başına geçmiş ve o dönemde yaptığı açıklamalarda Google’ın Google+’a uzun vadeli yatırımlar yaptığını belirtmişti. Ancak göreve gelmesinin üstünden bir yıl geçmemesine rağmen, Besbris Google+’ın başından ayrıldı. TechCrunch sitesinde yer alan habere göre, ilk günden bu yana Google+ projesinin içinde olan Google başkan yardımcılarından Bradley Horowitz, Google+’ın başına geçti.

Vic Gundotra’nın ayrılmasının ardından Google’ın sosyal medya operasyonunun geleceğine dair bir açıklama yapması altı ay almıştı. Besbris 2014’te göreve geldiğinde Recode sitesine verdiği röportajda Google+’ta nelerin geliştirilebileceği ve servisin geleceğinin ne olacağı konusundaki sorulara kaçak cevaplar vermişti. Horowitz ise sorulara cevap verme konusunda selefine göre çok daha girişken olacağa benziyor. Google’ın ürünlerden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Sundar Pichai’nin Forbes sitesine verdiği röportaj hakkında çeşitli açıklamalarda bulunan Horowitz, MWC 2015’te de basın mensuplarının karşısına çıkacak.

Pichai geçtiğimiz hafta yayınlanan röportajda iletişim, fotoğraflar ve Google+ Stream’in bir ortak alan yerine üç önemli alan olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmiş ve Hangouts ile fotoğraf servisinin Google+’tan ayrılabileceğinin ipucunu vermişti. Horowtiz, kişisel Google+ sayfasında yaptığı değerlendirmede ekibin değişiklikler üstünde çalıştığını dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER