Teknoloji

Google Hangouts ve Fotoğraflar uygulamalarını Google+’tan ayırabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-logo-280613

Google’ın sosyal ağı Google+, yakında bugün bildiğimizden farklı bir yapıya bürünebilir. Forbes dergisine konuşan Google’ın ürün şefi Sundar Pichai, yakında Hangouts ve Fotoğraflar gibi uygulamaları Google+’tan ayırabileceklerini belirtti. İletişimin Google’ın öncelik verdiği alanlardan biri olduğunu söyleyen Pichai, bu alandaki sıkıntıları gidermek adına Google+’ın yapısında değişiklikler yapabileceklerini ifade etti. Pichai önümüzdeki dönemde Hangouts, Fotoğraflar ve Google+’a ayrı ayrı odaklanacaklarını dile getirdi.

Pichai, Hangouts’a odaklanırken WhatsApp veya Facebook Messenger gibi, halihazırda Android’de de bulunan, mesajlaşma platformlarına rakip olmak gibi bir amaçlarının bulunmadığının altını çizdi. Android’in de en tepedeki ismi olan Pichai, WhatsApp gibi uygulamaların Android’deki başarılar için mükemmel bir örnek olduğunu ve kendileri tarafından daima hoş karşılandığını belirtti.

İnsanlar için muhteşem servisler sunmanın kendileri için önemli olduğunu söyleyen Pichai, bu noktada iletişimi önemli bir alan olarak gördüklerini, ancak bu alanda sürekli olarak dikey bir büyüme peşinde olmadıklarını ifade etti. Hangouts gibi platformlara yatırım yapmayı sürdüreceklerini dile getiren Pichai, Android için de iletişime önem verdiklerini ve bu alanda yenilik yapan diğer şirketleri de desteklediklerini sözlerine ekledi.

Android’in büyük rağbet gördüğü, ancak Google Play servislerinin işlemediği Çin pazarı hakkında da konuşan Pichai, Çinli yazılımcıların platforma büyük ilgi gösterdiğini ve Google Play’i ülkede parlak bir geleceğin beklediğini dile getirdi. Geçmişte Çin hükümetiyle sorunlar yaşadıklarını hatırlatan Pichai, artık fırsatları görmeye odaklandıklarının altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER