Teknoloji

Google Play Store’da Wear OS uygulamalarını bulmayı kolaylaştırıyor

google wear os
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bu yılın ilerleyen zamanlarında Google ve Samsung’un ortak akıllı saat işletim sisteminin kullanıma sunulması planlanıyor. Bunun öncesinde Google pazartesi günü, müşterilerin Wear OS cihazları için uygulama bulmasını ve bunları indirmesini kolaylaştıracak bazı yeni Play Store iyileştirmelerinin ana hatlarını paylaştı.

Şirket, Android telefonları üzerinden akıllı saat uygulamalarını aramayı ve anında yüklemeyi hızlandırıyor. Play Store arama sorgunuza “saat” veya “saat kadranı” gibi terimleri eklediğinizde etkinleştirilen yeni filtreler var. Bu blog yazısı, Google’ın Play Store’un belirlenmiş Wear OS ve saat kadranları bölümlerinde özel olarak hazırlanmış koleksiyonlarla en iyi ve kullanışlı saat uygulamalarını öne çıkarmak için çaba sarf edeceği anlaşılıyor.

Akıllı saatlerde Play Store deneyimi de iyileştirilip basitleştiriliyor. Google, artık Material You prensiplerine bağlı olduğunu ve “saat yüzünün küçük yüzey alanı” için daha uygun bir tasarıma sahip olduğunu söylüyor. Play Store’un bu sürümünde dokunması kolay kartlar daha fazla öne çıkıyor.

Uygulama içi satın alma yapmak istediğiniz durumlarda Play Store, ödemenizi kolayca tamamlamanız için satın alma sayfasının Android telefonunuzda açılmasını veya bir URL’nin bir web tarayıcısında açılmasını güvenilir bir şekilde talep ediyor.

Google, bu düzenlemelerinin önümüzdeki haftalarda hem Wear OS hem de Android’de Play Store’a geleceğini söylüyor. İlk olarak Wear OS’ye gelse de, keşfedilebilirlik ve uygulamalara göz atma konusundaki iyileştirmeler, Google ve Samsung’un birlikte oluşturduğu yeni işletim sistemine de fayda sağlayacaktır. Samsung, bu yazılımı çalıştıran ve şu anda yalnızca “Wear” olarak bilinen ilk tüketici ürününü bu yıl içinde duyuracağını söyledi. Şirket, yakın zamanda yeni nesil Galaxy akıllı saatlerinde arayüzün nasıl görüneceğinin önizlemesini yaptı.

İLGİLİ HABERLER