Teknoloji

Google Play Store’a uygulama ve oyunlarla ilgili yeni bilgi satırı

google play store

Ana ekranda iOS tarzında yükleme göstergelerini yaygın olarak kullanıma sunduktan sonra Google; Play Store’a, bir uygulama yüklemek için hangi Android sürümünün gerektiğini belirten bir gösterge ekledi.

Google Play Store’daki bir uygulama veya oyun sayfasındaki “Uygulama yazılımı bilgileri” bölümüne (“Bu uygulama hakkında” altında) gittiğinizde; Sürüm, İndirilme Sayısı, Sunan, Çıkış tarihi ve Uygulama izinlerinin yanında “Android OS” şeklinde bir satır öğesi olduğunu da göreceksiniz.

Google, bir uygulamayı yüklemek için hangi Android sürümünün gerekli olduğunu gösteriyor. Aslında bu bilgiler uzun süredir play.google.com‘da “Android gerektirir” şeklinde mevcuttu. Web’de, listelemeler genellikle “Cihaza göre değişir” seçeneğini içeriyordu, ancak mobil sürüm daha spesifiktir ve APK değişkenlerini daha iyi şekilde yansıtır.

google play store

“Android”den sonra “OS” terimini eklemek biraz tuhaf görünüyor. Bu, Google’ın kullanıcıya yönelik pazarlama veya işlevsellik konusunda çok sık yapmadığı bir şey. Elbette Chrome OS, Wear OS ve Android TV OS gibi terimleri akıllara getirdiğini belirtmek gerekiyor.

Bu yeni terim, kısa süre önce kullanıma sunuldu. Google Play Store’un 29.2.13 sürümüyle yaygın olarak kullanılabilir hâle geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER