Teknoloji

Google Play Store’da Veri Güvenliği bölümü için değişikliğe gidiyor

google play store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Play Store üzerinde yayınlanan uygulamalar için Veri Güvenliği bölümünün duyurusunu geçtiğimiz yılın mayıs ayında yapmıştı. Bu yılın nisan ayından bu yana uygulama sayfalarında söz konusu bölümü görmek mümkün oluyor. 20 Temmuz itibarıyla tüm uygulama sayfalarında bu bölümün bulunması zorunlu hâle gelecek.

Veri Güvenliği bölümünün uygulama sayfalarına eklenmesiyle birlikte Play Store’da önemli bir değişikliğe gidiliyor. Artık Play Store’daki uygulamaların kullanıcılardan talep ettikleri izinler için genel bir bakış sunulmasına gerek olmayacak. Google da bundan vazgeçmiş gibi görünüyor.

Google’ın bu değişikliği kullanıcılar için kafa karıştırıcı olabilir. Play Store’da yer alan her uygulamada uygulamanın Android’den istediği izinlere genel bir bakış atmak mümkün oluyordu. Bu liste Google’ın mağazaya teslim edilen uygulama dosyalarını taramasıyla birlikte otomatik olarak hazırlanıyordu. Dolayısıyla kullanıcılardan bir şeyler saklanması pek kolay olmuyordu.

Yeni Veri Güvenliği bölümünün içerikleri ise geliştiriciler tarafından sağlanıyor. Burada da geliştiriciler uygulamalarının hangi verilere eriştiği ve bunların ne amaçla kullanıldığı konusunda bilgi veriyor. Google eksik bilgi paylaşımını cezalandıracağını belirtse de, geliştiricilerin burada bilgi saklaması hâlâ mümkün görünüyor.

Veri Güvenliği bölümü Google Play Store için önemli bir yenilik olsa da, uygulama izinlerine genel bakış özelliğinin ortadan kalkmasının kullanıcıların önemli bilgilere hızlı ve eksiksiz erişimini zorlaştıracağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER