EğlenceTeknoloji

Google Play Pass daha fazla ülkede kullanıma açılıyor

google play pass

Google Play Store binlerce uygulama ve oyuna ev sahipliği yapıyor. Ancak bu kalabalık havuz içinde keşif yapmak pek kolay olmayabiliyor. Buna ek olarak, ücretli oyun ve uygulamalar da kullanıcılarda çekingenliğe yol açabiliyor. Bu durumun üstesinden gelmek için hayata geçirilen ve çok sayıda ücretli Android uygulamasına ve oyununa belli bir aylık ücret karşılığında erişim imkanı sağlayan Google Play Pass, daha fazla ülkede kullanıma sunuluyor.

Google Play Pass’in kapsama alnı şimdiye kadar oldukça sınırlıydı. Ancak son genişleme hamlesiyle birlikte listeye 48 yeni ülke daha eklendi. Böylelikle Google Play Pass’in erişilebildiği ülke sayısı 90’a çıktı. Ne yazık ki, bu 90 ülke arasında Türkiye bulunmuyor.

Play Pass’i daha fazla ülkeye götüren Google, sunduğu oyunların sayısını da artırıyor. Normalde 44,99 TL karşılığında satılan Evoland 2, Google Play Pass’in yeni üyeleri arasında göze çarpıyor. Night of Full Moon ve The Battle of Polytopia da yeni oyunlar arasında bulunuyor. Google, 1 Nisan’dan bu yana koleksiyona 40’tan fazla oyun eklendiğinin de altını çiziyor.

Google Play Pass kapsamında Android uygulamalarına erişmek de mümkün olsa da, yeni eklenenler arasında uygulamaların bulunmaması dikkat çekiyor. Google’ın oyunların daha çok ilgi görmesi nedeniyle böyle bir tercih yapmış olabileceği söylenebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER