Eğlence

Google Play Games 2022’de Windows PC’lere geliyor

google play games
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google bir süredir gördüğümüz en büyük platformlar arası hamlelerden birine imza atıyor. Şirket, Google Play Games platformunu gelecek yıldan itibaren Windows PC’lere getireceğini duyurdu.

Haber, The Game Awards 2021 etkinliğinde, kısa bir tanıtım videosu da paylaşan sunucu Geoff Keighley tarafından verildi. Henüz çok fazla bilgi bulunmamakla birlikte, en sevdiğiniz mobil oyunları Windows PC’nizde oynayabileceksiniz. Bu nedenle Google en iyi oyunlarını platformlar arası oyun deneyiminde öne çıkarmaktan geri durmayacaktır.

Gerçekten de, Google Play oyunlarının ürün direktörü Greg Hartrell’in de belirttiğine göre, kullanıcılar Android akıllı telefonları ve Windows PC’leri arasında, şu anda bir Chromebook’ta veya tablette oyun oynayabildikleri kadar kolayca ve sorunsuz bir şekilde geçiş yapabilecekler. Hartrell, “Google Play, milyarlarca insanın en sevdikleri oyunları mobil cihazlar, tabletler ve ChromeOS dahil olmak üzere birden çok platformda bulmasına ve oynamasına yardımcı oldu” dedi. Google’ın yeni hamlesinin Google Play Games’in en iyilerini daha fazla dizüstü ve masaüstü bilgisayara getireceğini ve oyuncuların en sevdikleri Android oyunlarının keyfini daha da fazla çıkarmaları için platformlarını genişletmekten heyecan duyduklarını kaydetti.

Ödül töreni sırasında Keighley, cebinizdeki oyunları masaüstünüze taşıyabileceğinizi ve kaldığınız yerden sorunsuz bir şekilde devam edebileceğinizi sözlerine ekledi.

Windows PC’lerinde iyi bir oyun deneyimi için minimum özelliklerin ne olacağı şu anda net değil. Ancak Hartrell, yakında Google’ın konu hakkında daha fazla bilgi paylaşacağının sözünü verdi.

İLGİLİ HABERLER