Teknoloji

Google Play Android geliştiricilerine daha fazla kategori sunacak

android uygulama güncelleme

google play androidGoogle Play’e bundan yaklaşık iki ay önce sanal gerçeklik uygulamaları için ayrı bir kategori eklenmişti. Uygulama mağazasındaki değişim rüzgarı önümüzdeki dönemde de devam edecek gibi gözüküyor. Google, mağazada Android uygulamalarının yerleştirildiği alt kategorilerin sayısını artırmaya hazırlanıyor.

Google Play’e yeni eklenen uygulama kategorilerinin listesi ise şu şekilde: Sanat & Tasarım, Otomobil & Taşıtlar, Flört, Etkinlikler, Yemek & İçki, Ev ve Ebeveynlik.

Google Play Android uygulamalarının keşfini kolaylaştırıyor

Google Play Android uygulama geliştiricilerine sunduğu “artırılmış özgünlük” ile uygulamaların keşfini de önemli ölçüde hızlandırmış oluyor.

Google Play’deki kategori sayısı artırken, oluşabilecek kafa karışıklıklarını önlemek adına bazı kategorilerin de ismi değiştiriliyor. Örneğin, “Ulaşım” kategorisi bundan böyle “Haritalar & Navigasyon” ismini taşıyacak. “Medya & Video” kategorisinin ismi ise “Video Oynatıcıları & Düzenleyicileri” şeklinde değişecek. Değişiklikler önümüzdeki 60 gün içinde aktif hâle gelecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER