EğlenceManşetler

Google 2019’un favori oyun, uygulama ve filmlerini açıkladı

google play store
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2019’un son ayının başlamasıyla birlikte “yılın en iyileri” haberleri de ortaya çıkmaya başladı. Apple‘ın 2019’un en iyi oyun ve uygulamalarını duyurmasının ardından, Google da Play Store üzerinden 2019 boyunca en çok indirilen uygulamaları, filmleri, TV programlarını ve kitapları açıkladı.

Şirket, en çok indirilenlerin yanı sıra kullanıcıların ve editörlerin favorilerini paylaşmayı da ihmal etmedi. En çok indirilenler listelerinin zirvesindekiler ise görenleri pek şaşırtmıyor.

Kullanıcıların verdikleri oylara göre, 2019’un en iyi Android uygulaması Glitch Video Effects oldu. Oyunlarda ise zirveye Call of Duty: Mobile yerleşti. Google’ın kullanıcıları en iyi film ödülünü Avengers: Endgame’e verirken, en iyi elektronik kitap da Scary Stories to Tell in the Dark (Karanlıkta Anlatılacak Korkunç Hikayeler) oldu.

Play Store editörlerinin “yılın uygulaması” seçimi ise Ablo oldu. Ablo, kullanıcılarına dil bariyerine takılmadan dünyanın dört bir yanından yeni insanlarla ve dolayısıyla yeni kültürlerle tanışma imkanını veriyor. Uygulama, farklı ülkelerden insanlarla konuşurken video sohbetlerin altına otomatik olarak altyazı ekliyor.

Play Store editörleri de “yılın oyunu” konusundaki tercihlerini Call of Duty: Mobile’dan yana kullandı.

Play Store’da 2019’un en çok satan filmleri listesine bakıldığında ise süper kahraman filmlerinin hakimiyeti göze çarpıyor. Avengers: Endgame, Aquaman, Captain Marvel ve Spider-Man: Into The Spider-Verse gibi filmlerin arasına sadece Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın başrollerini paylaştığı “A Star is Born” (Bir Yıldız Doğuyor) filminin girebildiği görülüyor.

Ekranlara veda eden diziler Google Play Store’da da ilgi gördü

Play Store üzerinden en çok indirilen diziler listesinde ise başı, 2019’da son sezonuyla final yapan Game of Thrones çekiyor. Yine 2019’da ekranlara veda eden The Big Bang Theory de ilk beşte kendisine yer bulan dizilerden biri.

Play Store üzerinden en çok satın alınan e-kitaplar listesinde ise Stephen King’in The Institute kitabı ve Alvin Schwartz’ın Scary Stories to Tell in the Dark isimli eseri göze çarpıyor. Sesli kitap kategorisinde ise ABD’nin eski First Lady’si Michelle Obama’nın biyografisinin yanı sıra Harry Potter ve Felsefe Taşı ile George R. R. Martin’in Game of Thrones (Taht Oyunları) serisinin ilk kitabı yer alıyor.

Google Play Store’un en iyiler seçimlerinin ABD bazlı olduğunu belirtmekte fayda var. Ancak oyun, uygulama, film ve dizi alanlarındaki seçimlerin ve istatistiklerin, dünya genelindeki eğilimleri de yansıttığı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER