Teknoloji

Google Pixelbook üzerinde Windows 10 çalıştırmayı mümkün kılabilir

google pixelbook

google pixelbookGoogle Pixelbook dizüstü bilgisayarında Chrome OS deneyimini üst sınıf bir donanım eşliğinde sunuyor. Bu üst sınıf donanımdan Windows uygulamalarını çalıştırarak daha fazla verim almak isteyenlerin dileği yakında gerçeğe dönüşebilir.

XDA Developers’ta yer alan habere göre, Google üst sınıf bilgisayarında Windows 10’un çalıştırılabilmesine yönelik çalışmalar yapıyor.

Google’ın Pixelbook üzerinde Windows 10 çalıştırmaya yönelik girişimini ortaya çıkaran ise Chrome OS geliştiricileri oldu. Geliştiricilerin belgelerde AltOS kod adıyla başka bir işletim sisteminden bahsettiği görülürken, aynı belgelerde Windows Donanım Sertifika Kiti ve Windows Donanım Laboratuvar Kiti’nin rastlanması da dikkat çekti. XDA Developers’ın haberinde Chrome OS geliştiricilerinin daha önce de Windows 10’u Pixelbook üzerinde çalıştırmak için çaba gösterdiğini, ancak yapılan son girişimlerin daha resmi bir düzlemde yürüdüğü ifade edildi.

Google Pixelbook gibi kaliteli bir Chrome OS cihazı üzerinde Windows 10’u çalıştırabilmek, bazı Windows uygulamalarının yerel sürümlerine ihtiyaç duyanlar için önemli bir yenilik olacak gibi görünüyor. Bu sayede Google’ın daha fazla Pixelbook satmasının mümkün hâle geleceğini söylemek de yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER