Teknoloji

Google yeni Pixelbook planlarını rafa kaldırdı

google pixelbook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google geçtiğimiz yıl Android telefonların dışında gelişim göstermek için önemli adımlar atmıştı. Tabletler için Android 12L’yi duyuran şirket, Pixel Watch ile de akıllı saat pazarındaki iddiasını göstermişti. Dizüstü bilgisayarlar da internet devinin gelişim kaydetmeyi hedeflediği alanlardan biriydi. Ancak The Verge sitesinde çıkan bir habere göre, Google Pixelbook çıkarma planlarından vazgeçti.

Projenin iptalinde Google bünyesindeki maliyet azaltma çabalarının etkili olduğu söyleniyor. Pixelbook ekibinde görevli personelin de başka departmanlara kaydırıldığı belirtiliyor. Google’ın donanım birimi başkanı Rick Osterloh, daha önce yaptığı bir açıklamada Pixelbook’ların şirketin geleceğinde yeri olduğunu belirtmişti.

Google tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, konuyla ilgili net bir bilgi verilmedi ve şirketin gelecek ürün planları ya da personel bilgileri hakkında paylaşım yapmadığı belirtildi. Ancak Google’ın güçlü bir ürün portföyü oluşturmaya ve desteklemeye kararlı olduğunun altı çizildi.

Google Pixelbook ailesinin 2023’te kullanıcılarla buluşması bekleniyordu. Ancak The Verge sitesinin haberi bu ihtimalin ortadan kalktığını gösteriyor. Google’ın en yeni ürünleriyle tanışmak içinse 6 Ekim tarihini beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER