Teknoloji

Google Pixel XL’de görülen hızlı şarj sorununu çözecek

google pixel xlBazı Google Pixel XL sahiplerinin cihazlarının Android 9 Pie güncellemesini almasının ardından hızlı şarj konusunda sorunlar yaşadığına dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Konuya ilişkin olarak cihaz sahipleri iki sorun takip sayfası oluşturmuş, Google ilk sayfada sorunun çözülemez olduğunu belirtmişti. Ancak şirket tarafından ikinci sorun sayfasında yapılan bir paylaşım, Pixel XL sahiplerinin rahatlamasını sağlayacak gibi görünüyor.

Google Pixel XL sahipleri, söz konusu sorun nedeniyle cihazlarını şarj ederken ekranda “hızlı şarj oluyor” yerine “şarj oluyor” veya “yavaş şarj oluyor” şeklinde ifadeler görüyor. Google’dan yapılan ikinci açıklamada cihaz sahiplerine sorunu bildirdikleri için teşekkür edilirken, ürün ve mühendislik ekiplerinin konuyu inceleme altına aldığı belirtildi. Şirket daha fazla bilgi ortaya çıktıkça konuya ilişkin yeni paylaşımlar yapma sözünü verdi.

Google Pixel XL sahiplerinin muzdarip olduğu problemin Android 9 Pie güncellemesinden kaynaklandığını doğruladı. Güncellemeyle birlikte üçüncü taraf şarj adaptörleri ve USB-C kablolarıyla hızlı şarj özelliğinden yararlanılamazken, cihazın kutusundan çıkan 18W PD şarj adaptörünün çalışmasında herhangi bir sorun görülmüyor. Buna ek olarak, Pixel 2 ve Pixel 2 XL modelleri de söz konusu problemden etkilenmedi.

Google Pixel XL sahiplerinin yaşadığı problemin Google Pixel kullanıcılarını etkilemediği belirtilmişti. Ancak Google tarafından yapılan açıklama, bazı Pixel cihazlarında da hızlı şarj özelliğinin çalışmasında sorun olduğunu gösteriyor. Sorunun çözümü için gerekli güncellemenin ise birkaç hafta içinde yayınlanması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER