Teknoloji

Google Pixel XL’e ait en net bakışı atma fırsatı yakalıyoruz

google pixel xl

google pixel xlGoogle Pixel akıllı telefona ait olduğu iddia edilen taslak fotoğrafın Venture Beat tarafından sızdırılmasının hemen ardından bu sefer de daha büyük ekranlı kardeşi Google Pixel XL’in fotoğrafı yine aynı site tarafından sızdırıldı.

Google 4 Ekim tarihinde büyük bir etkinlik düzenleyecek. Bu etkinlikte Pixel markalı iki amiral gemisi akıllı telefonun ve aralarında Google Home sesle etkinleştirilen hoparlör ve 4K destekli Chromecast Ultra gibi aygıtların tanıtılması bekleniyor. Etkinlik tarihine az bir zamanın kaldığı bugünlerde sızıntıların arttığını görmek de normal sayılır. Google Pixel XL’in görselinin sızması da bu nedenle şaşırtmıyor.

Google bu yıl akıllı telefonları için kullandığı Nexus markasını bırakmayı, bunun yerine Pixel markası altında yeni cihazlar sunmayı planlıyor gibi görünüyor. Uzun zamandır iki farklı Pixel telefonu hazırladığı söyleniyor. Bunlardan büyük ekranlı olanı 5.5 inç QHD ekran barındıracak. Sızıntıdan da görüldüğü gibi Pixel XL, Pixel’in daha büyük ekranlı versiyonu gibi görünüyor. Ekran dışında her unsur birbirine çok benziyor. Öyle ki, fotoğrafları birbirinden ayırmak epey zor.

Her iki cihazın görsel arayüzü aynı uygulama başlatıcısına ve uygulama ikonlarına sahip. Ayrıca navigasyon butonları aynı. Ancak Pixel XL’in duvar kağıdı gradyanı daha bol olmasıyla diğerininkinden ayrılıyor. Sızan bu fotoğraflar sayesinde Google’ın beklenen akıllı telefonlarına en net bakışı atma fırsatı yakalıyoruz. Ayrıca bu cihazlar, üreticisi olduğu söylenen HTC’nin tasarım tarzını da yansıtıyor. Öndeki sensör ve hoparlörün şekli bunu ele veriyor.

İLGİLİ HABERLER