Manşetler

Restoranda unutulan Google Pixel Watch prototipinin fotoğrafları internete sızdı

google pixel watch

Apple’da yazılım mühendisi olarak görev yapan Gray Powell, 2010 yılında iPhone 4 prototipini bir barda unutmuştu. Neredeyse her cihazın tanıtılmadan önce internete sızdığı günümüzde bu zararsız bir şey gibi görünebilir. Ancak bu olay yaşandığı dönemde büyük ses getirmiş, hatta bir polis soruşturmasına neden olmuştu. 12 yılın ardından başka bir cihaz daha aynı şekilde internete sızdı. Bu cihaz uzun süredir beklenen Google Pixel Watch akıllı saat oldu.

Pixel Watch’a ait olduğu söylenen fotoğrafları Android Central sitesi yayınladı. Haberde söz konusu fotoğrafların akıllı saati bir restoranda bulan biri tarafında paylaşıldığı belirtildi. Fotoğraflar, saatin yuvarlak bir kadrana ve çok ince bir ekran çerçevesine sahip olduğunu doğruluyor.

Dikkatli bakıldığında saatin kayışının doğrudan kasaya bağlandığı görülüyor. Bunun için özel ve tescilli bir mandal mekanizmasından faydalanıldığı düşünülüyor. Söz konusu mekanizma, akıllara Fitbit’in Versa ve Sense akıllı saatlerini getiriyor. Bu noktada Google’ın Fitbit’i satın aldığını hatırlatmakta fayda var.

google pixel watchSaatte kurma kolunun yanında tek bir tuş bulunuyor. Mikrofon ve yükseklik ölçer girişi de görülenler arasında yer alıyor. Saatin arkasında ise optik kalp atış hızı sensörünü görmek mümkün oluyor. Pixel Watch’u Wear OS 3 ile çalışırken gösteren fotoğraflar ise ne yazık ki mevcut değil.

google pixel watchGoogle Pixel Watch önümüzdeki ay I/O 2022’nin açılış etkinliğinde duyurulabilir. Ancak saatin piyasaya çıkışının sonbaharı bulabileceği söyleniyor. Bu söylentilerin doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER