Teknoloji

Google Pixel Watch beklentisi 2022’de gerçeğe dönüşebilir

google pixel watch
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, Pixel Watch adıyla anılan akıllı saatini 2022’de gözler önüne çıkarabilir. Uzun süredir konuşulan ve beklenen akıllı saatle ilgili bu iddiayı, konuyu yakından takip eden kaynaklarla konuşan Insider gündeme getirdi.

Google Pixel markasıyla uzun süredir kendi akıllı telefonlarını geliştiriyor. Pixel markası altında artık kablosuz kulaklık gibi aksesuarlar da bulunuyor. 2014’ten bu yana kendi akıllı saat platformu da bulunan Google, buna rağmen kendi markasını taşıyan bir saat çıkarmış değil.

Rohan kod adıyla anılan akıllı saatin Pixel donanım grubu tarafından geliştirildiği söyleniyor. Bu birimin Google’ın 2.1 milyar dolar karşılığında satın aldığı Fitbit’ten bağımsız bir yapıda olduğunu belirtmek gerekiyor. Insider’ın haberinde saatin Pixel Watch ismiyle resmiyet kazanmasının kesin olmadığı belirtiliyor.

Pixel Watch’un Pixel telefonlarının Android ekosistemindeki görevine benzer bir görev üstleneceği söyleniyor. Akıllı saatin Wear OS’in gerçek kapasitesini gösterecek bir tür vitrin cihazı olabileceği belirtiliyor. The Verge sitesinin haberinde akıllı saatin Fitbit’in saatlerinden daha pahalı olacağı ve doğrudan Apple Watch ile rekabet edeceği söyleniyor.

Saatin adım sayma ve kalp atış hızı takibi gibi temel fitness özelliklerini barındırması bekleniyor. Google’ın bir taraftan da Fitbit ekosistemini Wear OS’e entegre etmek için hazırlıklarını sürdürdüğü söyleniyor.

Google Wear OS 3 ile birlikte akıllı saat platformunu yeniden yapılandırıyor. Daha önceki versiyonlardan farklı olarak Samsung ile birlikte geliştirilen Wear OS 3’te Samsung’un Tizen platformundan esintiler de taşıyor. Wear OS 3 ile yüklü gelen Samsung Galaxy Watch 4’te ise Google’ın platform için sunduğu bazı özelliklerin yerini Samsung’un hazırladığı özellikler alıyor.

Google Pixel Watch hakkındaki söylentiler daha önce de belirttiğimiz gibi uzun süredir etrafta dolaşıyor. 2017’de piyasaya sürülen LG Watch Sport ve LG Watch Style akıllı saatlerin Pixel markasını taşımasından son anda vazgeçildiği 2019’da ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER