Teknoloji

Google Pixel üretiminde adres değişikliğine hazırlanıyor

Google Pixel 3A ve Pixel 3A XL'de neden kulaklık jakına yer verdi?

Google, Pixel serisi telefonlarının üretimini Çin’den Vietnam’a taşımaya hazırlanıyor. İnternet devinin bu kararında ABD’nin Çin’den gelen teknolojik ürünlere yüksek gümrük vergisi uygulayacak olması önemli bir rol oynuyor gibi görünüyor. Nikkei‘nin haberine göre, Google telefonlarının fiyatının artmaması adına böyle bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Google’ın Çin dışına çıkışı daha önce başlamıştı. Şirket, ABD’ye göndereceği Nest ve sunucu donanımlarının üretimini Tayvan ve Malezya’ya kaydırmaya başlamıştı. Bu karar da, ABD’nin Çin’e uygulayacağı ekstra vergi nedeniyle alınmıştı.

Nikkei’nin haberinde Google’ın Vietnam’da üretim için hangi şirketle birlikte çalışacağı konusunda bilgi verilmiyor. Ancak başka kaynaklarda bu konuya dair iddiaları bulmak mümkün. Bloomberg‘de Tim Culpan’ın imzasıyla yayınlanan habere göre; Google, FIH Mobile ile birlikte çalışacak.

Google taşınma sürecine Pixel 3A ile başlayacak

Foxconn’un iştiraklerinden biri olan FIH Mobile, Microsoft’tan Nokia’nın Vietnam’daki üretim tesisini satın almıştı. Nikkei’nin haberinde de Google’ın üretim için eskiden Nokia’ların üretildiği bir tesisi kullanacağı iddiası yer alıyor. İki haberin birbirleriyle örtüştüğünü söylemek yanlış olmayacaktır.

Google, üretimi Vietnam’a taşıma sürecini Pixel 3A ile başlatacak. Şirketin 2019 sona ermeden bu taşımayı gerçekleştirmeyi istediği söyleniyor. Aralarında Pixel 4’ün de bulunduğu yeni cihazların üretiminin ise Çin’de başlayacağı belirtiliyor. Apple’ın da cihaz üretimini Çin’den Hindistan ve Vietnam gibi ülkelere kaydırmayı planlandığı söylense de, henüz bu konuda ortada somut bir bilgi bulunmuyor.

İLGİLİ HABERLER