Manşetler

Google, katlanabilir telefon devrimine Pixel Fold ile katılıyor

google pixel fold

Google, önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Google I/O 2023 etkinliğinde ilk katlanabilir telefonu olan Pixel Fold’u tanıtacak. Bu heyecan verici haber, bir süredir teknoloji dünyasında dolaşan söylentilerin ardından nihayet doğrulandı.

Google, cihazın özellikleri hakkında herhangi bir bilgi paylaşmamış olsa da, kısa bir tanıtım videosu, Samsung’un Galaxy Z Fold serisi gibi açılan ve tam boy dış ekrana sahip bir telefon gösteriyor. Arka kısımdaki kamera çubuğu, diğer Pixel cihazlarına benzer olsa da, daha önce sızdırılan pazarlama materyalleri ve hatta bir ön inceleme videosunda gördüğümüz gibi, öne doğru çıkıntı yapmıyor.

CNBC, nisan ayında yayınladığı bir haberde, Pixel Fold’un 5,8 inçlik bir telefon olarak açıldığında 7,6 inçlik bir tablete dönüşeceğini bildirmişti. Ayrıca cihazın, Google Tensor G2 işlemci, 248 gram ağırlık ve 1.700 dolardan daha yüksek bir fiyat etiketiyle birlikte, “katlanabilirler arasında en dayanıklı menteşeye” sahip olacağı belirtiliyor. Samsung’un en son katlanabilir telefonu olan Z Fold 4, yurt dışında 1.799 dolarlık bir fiyatla piyasaya sürülmüştü. Türkiye satış fiyatı ise 45.000 TL’den başlıyor.

google pixel fold

Geçen yıl bu cihazı görmeyi bekliyorduk, ancak 2022’deki I/O etkinliğinde Pixel Fold yer almamıştı. O zamandan beri cihazın lansmanıyla ilgili söylentiler kesintisiz devam etti. Google, Android geliştiricilerine katlanabilir cihazlarda ve daha büyük ekranlarda çalışacak uygulamalar geliştirmeyi öğretmeye odaklandı. Bu strateji, önümüzdeki hafta Pixel Fold’un ve yeni Pixel Tablet’in lansmanıyla meyvelerini verebilir.

Google Store’da yer alan bir sayfa, ilgilenen kullanıcıların 10 Mayıs’ta resmi olarak duyurulacak cihaz hakkında daha fazla bilgi alabilmeleri için kayıt olmalarını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER