Teknoloji

Google Pixel 8 serisi uzun süre boyunca Android güncellemelerini alacak

google pixel 8

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro, 4 Ekim’de resmen gözler önüne çıkacak. Tanıtıma doğru geri sayımda sona yaklaşılırken, bu iki telefonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkmaya devam ediyor. Bu bilgilerin en yenisi, telefonların yazılım güncellemesi süresiyle ilgili. Kamila Wojciechowska ve 91Mobiles sitesi tarafından yapılan paylaşıma göre, Pixel 8 serisinin üyeleri 7 yıl boyunca Android güncellemesi alacak. Güvenlik güncellemeleri de 7 yıl devam edecek.

Google hâlihazırda “5 yıl boyunca Pixel güncellemeleri” sözünü veriyor. Bu üç yıl boyunca telefonların Android güncellemesi alması ve bunun üzerine iki yıl daha güvenlik yamalarının devam etmesi anlamına geliyor. Ancak Pixel 8 sızıntıları, kullanıcıları 7 yıl boyunca tüm güncellemelerin beklediğini gösteriyor. Yine de, resmi duyuru gelmeden bu konuda kesin bir şey söylemenin zor olduğunu belirtmek gerekiyor.

Eğer bu iddia gerçeğe dönüşürse, Google Samsung’un dört yıl boyunca güncelleme sözünü geride bırakmış olacak. Güney Koreli şirket buna Galaxy S21 serisi, Z Fold 3 ve Z Flip 3 ile başlamıştı. Diğer Android telefon üreticilerinden de benzer hamlelerin gelebileceği belirtiliyor.

Google, Qualcomm işlemcili Pixel telefonları için üç yıl güncelleme sözü vermişti. Tensor işlemciye geçilmesiyle birlikte bunun üstüne ekstra 2 yıl boyunca güvenlik güncellemeleri eklenmişti. Buna rağmen, Google’ın Android cihaz üreticileri arasında en uzun süre boyunca güncelleme sözü veren üretici olmaması, şirketin eksi hanesine yazılan bir durum olarak niteleniyordu. Yazılım devi yeni telefonlarıyla bunu değiştirecek gibi görünüyor.

Güncellemeler Google Pixel 8 serisinin performansını nasıl etkileyecek?

Google Pixel 8 ve Pixel 8 Pro’nun 7 yıl boyunca Android güncellemesi almasının pozitif bir gelişme olduğu rahatlıkla söylenebilir. Yeni güncellemelerin yıl geçtikçe telefonun performansını nasıl etkileyeceği konusu ise şu an için belirsizliğini koruyor. Bu belirsizliğin ortadan kalkması için de uzun süre beklemek gerekecek gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER