Teknoloji

Google Pixel 5 ve 4a 5G’nin kamera sistemlerinde önemli değişiklik

google pixel 5

Google Pixel 4’teki tele kamerayı Pixel 5 ve 4a 5G’den çıkarmış ve bunun yerine ultra geniş açılı kamera yerleştirmişti. Bazı kullanıcılar, yeni kameranın getirdiği daha geniş görüntüleme açısı sayesinde Astrophotography (Gökyüzü Fotoğrafçılığı) özelliğinin daha etkin biçimde kullanılabilmesi ihtimali nedeniyle heyecanlanmıştı. Ancak ortaya çıkan sonuçlarda gürültü ve renk etkisi yoğun biçimde görülmüştü.

Google bu soruna bir çözüm getirdi. Ancak şirketin getirdiği çözümün de kullanıcıları sevindirecek türden olmadığını belirtmek gerekiyor. İnternet devi, Pixel 5 ve 4a 5G’nin ultra geniş açılı kamerasından Astrophotography özelliğini tamamen çıkardı. Bu değişiklik Google Kamera uygulamasının 8.1 versiyonuyla yapıldı.

Ana kamerada Astrophotography özelliğinden yararlanmak hâlâ mümkün. Ancak Google’ın yaptığı değişikliğin Pixel 5 ve 4a 5G sahiplerinin beklediği değişiklik olmadığı rahatlıkla söylenebilir.

Görünen o ki, Google Pixel 5 ve 4a 5G’nin ultra geniş açılı kameraları Astrophotography özelliği için gerekli çoklu uzun pozlamayı yakalama konusunda yeterli bir performans sergileyemiyor. Google’ın gelecekte bu özelliği geri getirip getirmeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER