Teknoloji

Google Pixel 5’i daha kullanışlı hâle getiren kablosuz şarj özelliği

google pixel 5

Pixel 5, ters kablosuz şarj özelliğini sunan birkaç amiral gemisi telefondan bir tanesi. Ancak Google bu özelliği daha da ilgi çekici hâle getirmek için ilginç bir yol deniyor. Eğer bir USB-C kablosu bağlarsanız, Pixel 5 ters kablosuz şarj özelliğini otomatik olarak açıyor ve bu sayede kullanışlı bir Qi kablosuz şarj matına dönüşüyor.

Google, bu otomatikleştirilmiş özelliği işleme konusunda da oldukça akıllı görünüyor. Bir destek dokümanına göre, Battery Share, yani Pil Paylaşımı özelliği sadece kısa bir süre için açılıyor. Eğer telefon şarj için başka bir Qi uyumlu cihazın üstüne yerleştirildiğini algılarsa, normal bir şekilde çalışıyor. Aksi takdirde Battery Share’ı otomatik olarak kapatıyor.

Bu durum telefonun güç kablosuyla prize bağlı olmadığı zamanlarda ters kablosuz şarjın kullanılamayacağı anlamına gelmiyor. Battery Share özelliğini elle etkinleştirilebiliyor. Hatta kullanıcının yanında şarj adaptörü bulunmadan da bunu yapmak mümkün oluyor.

Otomatikleştirilmiş ters kablosuz şarj özelliği akıllı bir özellik gibi görünüyor. Bu sayede Pixel 5, her yere rahatlıkla taşınan kullanışlı bir kablosuz şarj aletine dönüşüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER