Teknoloji

Google Pixel 5 dayanıklılık testinden geçti

google pixel 5
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Pixel 5 geçtiğimiz eylül ayının sonunda resmiyet kazanmıştı. Akıllı telefon piyasaya çıkmasının ardından testlerden geçmeye devam ediyor. Bu testlerden birini de JerryRigEverything isimli YouTube kanalından Zack Nelson gerçekleştirdi.

Nelson akıllı telefonları test ederken acımasız davranmasıyla tanınıyor. Telefonları parçalarına ayırırken sert hareket eden Nelson, bir taraftan da telefonları sert bir stres testinden geçiriyor. Bu nedenle Nelson’ın testlerinde telefonların parçalanması doğal, hayatta kalması ise sürpriz olarak tanımlanıyor. Pixel 5 de sürpriz etkisi yaratan cihazlardan biri oldu.

Akıllı telefon pili parçalandıktan ve ateşe verildikten sonra da çalışmaya devam etti. Pil soğuduktan sonra telefon biraz tutarsız da olsa yeniden kullanılabiliyor. Ekran da bu işlemlerin ardından belirgin hasar görse de, çalışmayı sürdürebiliyor.

Pixel 5’in ekranı, akıllı telefon ekranları içinde en kolay tamir edilebilecek ekranlardan biri olarak dikkat çekiyor. Panel, telefonun kasasından kolaylıkla ayrılıyor. Ancak bu panelin sağlam olmadığı anlamına gelmiyor. Ekranın kenarındaki klipsler, panelin güvenliğini koruma altına alıyor.

Pixel 5’in suya dayanıklılığı da Nelson’u etkilemiş gibi görünüyor. Telefon uzun süre boyunca asetona batırılmış olmasına rağmen, su girişi tetiğinde en ufak bir hareketlenme bile olmadı.

Google Pixel 5, genel itibarıyla tamiri kolay ve dayanıklı bir Android cihaz profili çiziyor.

İLGİLİ HABERLER