Teknoloji

Google Pixel 4 ile gerçek anlamda çift SIM desteği sunacak

google pixel 4

Çift SIM desteği, Android telefon pazarında giderek daha yaygın bir özellik hâline geliyor. Bu duruma Android’in sahibi Google da kayıtsız kalamamış gibi görünüyor. Android Q’daki kaynak kodu değişiklikleri Google Pixel 4 adını taşıması beklenen yeni Google telefonunda çift SIM desteğinin bulunacağını işaret ediyor.

Aslında Pixel serisinde 2017 çıkışlı Pixel 2’den bu yana çift SIM desteği bulunuyor. Tıpkı yeni iPhone’larda olduğu gibi, Pixel serisinin üyelerinin SIM tepsisinde de fiziksel SIM kartın yanı sıra operatör tarafından sağlanan eSIM kart için bir yuva bulunuyor. Ancak eSIM desteğinin dünya genelinde sınırlı olmasının yanı sıra, Pixel’in mevcut çift SIM modu iki hattı aynı anda kullanmaya izin vermiyor. İki hattın aynı anda açık olmaması, aramaların ve mesajların sadece bir hatta düşmesi, çift SIM desteğini nispeten anlamsız hâle getiriyor.

Mevcut Android telefonların büyük kısmında ve 2018 model iPhone’larda ise iki SIM kart da aynı anda açık olabiliyor. Böylelikle iki hatta da aynı anda mesaj ve çağrı gelebiliyor. Pixel serisinin de 2019 ile birlikte bu desteğe kavuşacağı belirtiliyor.

Google Pixel 4 ile birlikte gerçek anlamda çift SIM desteği sunmaya başlayacak gibi görünse de, testlerin Android Q üzerinde gerçekleştirilmesi, Pixel 3’te de bunu mümkün kılacak bir güncellemenin yapılabileceği anlamına geliyor. Bunun olup olmayacağını görmek içinse Android Q hakkındaki detayların somutlaşmasını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER