Teknoloji

Google Pixel 3 ile birlikte Asistan destekli şarj dock’u sunacak

google pixel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 3Akıllı telefon pazarında gözler Samsung’un 9 Ağustos’ta Galaxy Note 9’u düzenleyeceği etkinliğe çevrilmiş durumda. Ancak bu ufukta merakla beklenen başka cihazların olmadığı anlamına gelmiyor. Google Pixel 3 de söz konusu telefonlar arasında yer alıyor. Galaxy Note 9’un tanıtılmasının ardından Pixel 3 ile ilgili haberler gündeme daha yoğun biçimde gelecek gibi görünüyor.

Google’ın Pixel 3 ve Pixel 3 XL ile sunabileceği sürprizlerden bazıları ise şimdiden konuşuluyor. Bu sürprizlerden birisinin yeni nesil Pixel telefonları için hazırlanan yeni bir şarj dock’u olduğu söyleniyor. “Pixel Stand” olarak anılan bu aksesuarın izlerine ise Google uygulamasının en yeni versiyonunda rastlandığı belirtiliyor.

Google’ın bu konudaki planlarına dair bazı ipuçları daha önceden ortaya çıkmıştı. Ancak Google Android uygulamasındaki yeni işaretler, konuşulanların gerçek olması ihtimalini biraz daha kuvvetlendiriyor. “Dreamliner” kod adıyla anılan cihaza dair işaretlere Google’ın yayınladığı ikinci Android P beta sürümünde de rastlanmış, ancak o dönemde aksesuarın bir kablosuz şarj cihazı olduğu düşünülmüştü.

Pixel Stand’in en ilginç özelliklerinden birisi de Google Asistan entegrasyonu olacak gibi görünüyor. Bu entegrasyon sayesinde Pixel Stand’in telefon bağlıyken kişiselleştirilmiş öneriler sunabileceği, soruları yanıtlayabileceği ve başka görevleri yerine getirebileceği ifade edildi. Entegrasyonun telefon kilitliyken bile işleyebileceği de ortaya atılan iddialar arasında yer alıyor.

Google Pixel 3 ve Pixel 3 XL tanıtımının ekim ayında gerçekleştirilmesi bekleniyor. Bu süreçte hem telefonlara hem de Pixel Stand gibi aksesuarlara dair detayların netleşmesi öngörülüyor.

İLGİLİ HABERLER