Teknoloji

Google Pixel 2 serisinin satışlarını durdurdu

google pixel 2

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL telefonlarının satışlarını durdurdu. Her iki telefon da şirketin sanal raflarından sessiz sedasız biçimde çekildi. Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in piyasaya çıkmasının ardından Pixel 2 ve Pixel 2 XL, belirgin fiyat indirimleriyle satışta kalmaya devam etmişti. Böylelikle Google daha uygun fiyat karşılığında saf Android deneyimi arayanların karşısına da seçenek koymuştu.

Google’ın Android’in yeni versiyonlarına yönelik yaklaşımı, Pixel 2 ve Pixel 2 XL’i yeni sürümlere hızlı erişimin en uygun yolları arasına yerleştirmişti. Android Q için hazırlanan ilk sürümün Pixel 3 ve Pixel 3 XL’in yanı sıra Pixel 2 ve Pixel 2 XL’e de indirilebilmesi, bu durumun en somut göstergelerinden biri olmuştu.

Bir süre boyunca Google’ın niyetinin her iki Pixel 2 versiyonunu da sürekli satışta tutmak olduğu düşünülmüştü. Şirketin böylelikle Pixel sahipliği için bütçe dostu bir seçenek sunmaya devam edebileceği belirtilmişti. Ancak bu öngörüler gerçekleşmedi. Hafta sonu itibarıyla hem Pixel 2’nin hem de Pixel 2 XL’in satışları durduruldu.

Daha önceden kullanıcıları Pixel 2’nin sayfasına yönlendiren bağlantılar, artık kullanıcıları Pixel 3’e yönlendiriyor. Pixel 2 ve Pixel 2 XL, Google Store’daki “Telefonlar” bölümünden de kaldırıldı. Cihaz karşılaştırma bölümünde Pixel 2 modellerine ulaşmak mümkün olsa da, bu telefonların altında “Satın alın” bağlantısı bulunmuyor.

Google artık Pixel 2 ve Pixel 2 XL satmayacak olsa da, diğer mecralarda bu telefonları bulmak hâlâ mümkün. Best Buy ve Amazon gibi platformlarda Pixel 2 ve Pixel 2 XL satışı devam ediyor. Hatta ABD’de 300 doların altında bir fiyat karşılığında Pixel 2 veya Pixel 2 XL bulunabiliyor.

Google Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in satışlarının durdurulması, Pixel 3a beklentisini de kuvvetlendiriyor. Mevcut amiral gemisinin uygun fiyatlı versiyonunun hazırlandığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Samsung Galaxy 10e gibi modellerin çıkışının ardından Google’ın da Pixel 3a’yı gözler önüne çıkarması şaşırtıcı olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER