Teknoloji

Google Pixel 2 LED ışıkların etrafında gölgelenme sorunu yaşıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google pixel 2Google Pixel 2 ile ilgili sorunlara bir yenisi daha eklendi. Bu seferki sorunun merkezinde akıllı telefonun kamerası bulunuyor. Telefonun kamerası LED ışık altındayken kamerada bir gölgelenme efekti oluşuyor. Paylaşılan videoda gölgelenme efekti, adeta radar dalgası gibi görülüyor. Bu sorun kamera bir LED ışık kaynağına yöneltildiğinde rahatlıkla fark ediliyor.

Söz konusu sorun hem Pixel 2 hem de Pixel 2 XL kullanıcıları tarafından dile getirildi. Efekt hem videoda hem de fotoğraflarda görülse de, her görüntüde ortaya çıkmıyor. Aşağıdaki videoda, kameradaki gölge etkisi kullanıcı başını hareket ettirip lensi ışığa maruz bıraktığında anlaşılıyor. Kullanıcı kafasını ışığın önüne getirdiğinde ise gölgelenme yok oluyor.

Orijinal Pixel telefonlarında bu tarz bir sorun görülmüyordu. Gölgelenme etkisi, Pixel 2 ve Pixel 2 XL’in çok beğenilen kamerasının değerini hatırı sayılır ölçüde aşağıya çekiyor.

Google Pixel 2 XL ekran sorunlarıyla konuşuluyor

Gölgelenme etkisi, yeni nesil Pixel telefonlarının sorun zincirinin en son halkası oldu. Bugüne kadar gündeme gelen problemlerin büyük kısmının merkezinde ise Google Pixel 2 XL ve ekranı bulunuyordu. Belli bir açıdan bakıldığında telefonun ekranında görülen mavi leke ve yanma gibi sorunlar, Pixel 2 XL’in kullanıcı gözündeki imajına gölge düşürmüştü.

İLGİLİ HABERLER