Teknoloji

Google paralı Chrome uzantılarını kapatıyor

google chrome

Google, Chrome Web Mağazası üzerinden sunulan paralı Chrome uzantılarını kapatıyor. Şirketin gerçekleştirdiği bu duyuru, uzantılarından para kazanmaya çalışan geliştiricilerin bunu yapmak için diğer ödeme işleme sistemlerini kullanmak zorunda olduklarını gösteriyor.

Pazartesi günü itibarıyla geliştiriciler yeni paralı uzantılar geliştiremiyor. Google, geçtiğimiz mart ayında getirilen kuralın en sonunda yürürlüğe girdiğini kaydetti. Bu kural geçtiğimiz ocak ayında yayınlanmış olan bazı paralı uzantıların geçici olarak askıya alınmasından sonra alınmıştı. O zaman Google, kullanıcıları aldatmaya yönelik sahte işlemlerde ani bir artış fark etmişti.

Google ilerleyen aylarda diğer işlevleri de yavaş yavaş kaldıracak. 1 Şubat itibarıyla da, mevcut uzantılar Chrome Web Store’un ödeme sistemini kullanarak müşterilerden para alamayacak.

Bunlar Google’ın yıl içinde uzantılarla ilgili olarak gerçekleştirdiği tek dikkate değer değişiklikler sayılmaz. Şirket geçen nisan ayında da, aldatıcı uzantıları azaltmak amacıyla birtakım kural güncellemelerine gitmişti. Bunların arasında aynı işi yapan birden fazla uzantıyı engelleme, geliştiricilerin uzantılarının sıralamalarda daha iyi yer alması için yorumlarda oynama yapan engel olma ve bildirimleri kötüye kullanan uzantıları yasaklama da bulunuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER