Teknoloji

Google otomatik öğrenme platformunu geliştiricilere açtı

rekabet kurumu google

google otomatik öğrenme

Google; Fotoğraflar, Çeviri ve Inbox gibi servisleri tarafından kullanılan Bulut Otomatik Öğrenme Platformu’nu geliştiricilere açtı. Söz konusu açılımın duyurusu Google’ın NEXT 2016 adını taşıyan bulut platformu konferansında yapıldı. TechCrunch’ın haberine göre, Alphabet Başkanı Eric Schmidt, otomatik öğrenmeyi “Sıradaki trend” olarak niteledi.

Google otomatik öğrenme teknolojisinden uygulamalarındaki ses tanıma veya otomatik cevap gibi özelliklerde faydalanıyor ve teknolojiyi bilişimin geleceği olarak değerlendiriyor. Google’ın ürün yönetimi direktörü Fausto Ibarra’nın imzasıyla yayınladığı blog yazısında Bulut Otomatik Öğrenme Platformu ile otomatik öğrenme konseptinin ana akıma taşınacağı ve yazılımcılara akıllı uygulamalar sunmak için yeni bir yol sunulacağı belirtildi.

Geliştiriciler, Bulut Otomatik Öğrenme Platformu’nu kullanarak Google’ın çeviri, fotoğraf ve ses tanıma API’larını kendi uygulamalarına entegre edebilecek.

Google otomatik öğrenme platformu geliştiren ilk büyük şirket değil. Daha önce Microsoft 2014’te Azure, Amazon ise 2015’te Web Services bünyesinde otomatik öğrenme platformu kurmuştu. Büyük bulut platformlarındaki otomatik öğrenme çalışmalarının yoğunlaşmasıyla birlikte uygulamaların da yakında daha akıllı hâle gelmesi muhtemel gözüküyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER