Manşetler

Google Now da iPhone ve iPad’e geliyor

Google son zamanlarda iOS platformunda daha fazla önem vermeye başladı. Android kullanıcılarının öncelikli olarak yararlandığı servisler artık fazla vakit kaybetmeden ve Android’dekiyle aynı seviyede bir kullanıcı deneyimiyle birlikte iOS platformuna da taşınıyor. Engadget’ın ortaya çıkardığı bir tanıtım videosuna göre sırada Google Now var gibi görünüyor.

google-now-iphone-ipad-130313

Söz konusu tanıtım videosunda iPhone ve iPad üzerinde çalışan Google Now servisi gösteriyor. Google’ın Android için kullandığı Now tarzını yansıtan iOS versiyonunun tanıtımında önceki Google Now tanıtımındakiyle aynı sesi duyuyoruz. Google Now’dan beklenen tüm özelliklerin yansıtıldığı servis Google’ın iOS için yayınladığı arama uygulamasına entegre edilmiş olarak gelecek.

Google’ın Android’i iOS’ten ayıran en önemli işlevlerden bir tanesini rakip platforma getirecek olması oldukça ilginç. Ancak ortada mobil platformlar arası rekabetin ötesinde daha fazla mobil cihaz kullanıcısının Google üzerinden arama deneyimini sağlamak gibi bir amaç var. Google da bu amaca uygun şekilde mümkün olduğu kadar fazla sayıda servisini iOS platformuna getirip hatırı sayılır bir kullanıcı kitlesini, mobil platformla olmasa da üstte çalışan servisleriyle kendisine bağlamaya çalışıyor.

İlgili >> Engadget

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER