Teknoloji

Google Nexus 6’ya parmak izi tarayıcısı yerleştirilmesini Apple engellemiş

google-nexus-6-3

Google’ın en yeni Nexus akıllı telefonu olan Nexus 6, Motorola’nın imzasını taşıyor. The Telegraph’a konuşan eski Motorola CEO’su Dennis Woodside, Nexus 6’nın tasarım sürecine ait ilginç bir bilgiyi paylaştı.

Nexus 6’nın çukuruna bir parmak izi tarayıcısı yerleştirmeyi planladıklarını söyleyen Woodside, piyasadaki en iyi tedarikçi olan AuthenTec’i Apple satın aldığı için bu planı hayata geçiremediklerini belirtti. Artık Dropbox’ta COO’luk görevini yürüten Woodside; ikinci en iyi tedarikçinin isteklerini karşılamaktan uzak olduğunu, dolayısıyla parmak izi tarayıcı fikrinin rafa kalktığını sözlerine ekledi.

Google’ın Nexus 6’ya Apple Touch ID benzeri bir parmak izi tarayıcısı yerleştirmeyi istediği daha önce de gündeme gelmişti. Nexus 6’nın üretici yazılımını inceleyen Ars Technica, parmak izi tarayıcısı desteğinden gelişim sürecinin son aşamalarında vazgeçildiğini ortaya koymuştu. Google’ın bu yöndeki isteği göz önüne alınınca gelecekteki Nexus cihazlarında parmak izi tarayıcısını görmek pek şaşırtıcı olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER