Teknoloji

Google PC’leri Chromebook’a dönüştüren Neverware’i satın aldı

google neverware
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, PC’leri Chromebook’a dönüştüren bir yazılım geliştiren Neverware isimli şirketi satın aldı. Taraflar arasındaki anlaşma, Neverware’in internet sitesinde yapılan bir paylaşımla duyuruldu.

Merkezi New York’ta bulunan Neverware, CloudReady isimli yazılımıyla PC’leri Chrome OS ile çalışan sistemlere dönüştürüyor. Yapılan açıklamada, CloudReady’nin Google ve Chrome OS ekiplerinin bir parçası olacağı belirtildi.

CloudReady’nin kişisel kullanım için ücretsiz bir versiyonu mevcut. Ancak kurumsal kullanım ve eğitim için ücretli versiyonlar da bulunuyor. CloudReady ile şirketlerin eski ve yavaş bilgisayarlarını atmak yerine Chromebook’a dönüştürmeleri amaçlanıyor. Chrome OS, Windows 10’a kıyasla daha az sistem kaynağı kullanıyor.

Neverware’in açıklamasına göre, kısa vadede CloudReady kullanıcıları için pek fazla değişen bir şey olmayacak. Şirketin web sitesi, forumları, müşteri hizmeti ve yönetici portalı mevcut şekilde çalışmaya devam edecek. Ancak zaman içinde bunların da Google hizmetlerine taşınması muhtemel görünüyor.

Google ve Neverware arasındaki ilişkinin geçmişi ise oldukça uzun. İnternet devi, 2017’de Neverware’in yatırım turuna öncülük etmişti.

İLGİLİ HABERLER