Teknoloji

Google Motion Stills ile Live Photos görüntülerden GIF animasyonlar yapıyor

live photos

live photosGoogle, Motion Stills adını verdiği; iPhone 6s, iPhone 6s Plus ve iPhone SE ile çekilmiş Live Photo görüntülerden eşsiz GIF animasyonlar oluşturan yeni uygulamasının duyurusunu gerçekleştirdi.

Uygulama Google Araştırma Ekibi tarafından geliştirildi ve şirketin video sabitleme teknolojisini kullanarak arkaplanı dondurarak sabit görüntüye dönüştürüyor ya da sinematik panoramalar oluşturuyor. Ayrıca birden fazla klip bir araya getirilip montajlanabiliyor.

Motion Stills uygulamasıyla oluşturulan GIF animasyonlar Mesajlar veya diğer sosyal medya uygulamaları yardımıyla paylaşılabiliyor.

Google, art arda çekilen fotoğraflardan GIF animasyonları oluşturma ve milyonlarca videoyu durağan hâle getirme noktasındaki teknolojinin öncüsü olduklarına dikkat çekiyor. Google’ın algoritması lineer programlamadan yararlanıyor, videoları ve sürekli çekimleri sanki sabitleştirilmiş bir ekipmanla kaydedilmiş gibi optimize ederek sanal kamera yolu oluşturuyor, sonuç olarak sabit bir arka plan veya titreşimi yok edilmiş sinematik geçişler elde ediliyor.

Kısa videolar döngüler oluşturmak için mükemmel nitelik taşıyor, bu nedenle Google da çekimlerden en iyi sonuçları elde etmek için döngü optimizasyonundan yararlanıyor. En uygun başlangıç ve bitiş noktaları belirleniyor, ayrıca bulanık kareler de ayıklanıyor.

Live Photos görüntülerinden GIF animasyonlar oluşturmayı sağlayan başka uygulamalar da bulunuyor, bu nedenle Google’ın uygulaması kendi alanında bir ilk sayılmaz. Yine de, Google’ın sadece iOS’te çalışan bir özellik için sadece iOS’te çalışan bir uygulama geliştirmesi kayda değer görünüyor. Google, Motion Stills uygulamasından öğrendiği bilgileri gelecekte Google Fotoğraflar’a yeni özellikler eklemek için kullanabileceğini de belirtiyor.

Google’ın yeni Motion Stills uygulamasını App Store’dan ücretsiz olarak indirmek mümkün. Uygulama Türkiye’deki kullanıcılara da sunuluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER