Teknoloji

Google Mesajlar uygulaması iPhone’lardan gelen mesaj reaksiyonlarını gösterecek

google mesajlar

Android cihazlarda sunulan Google Mesajlar uygulaması için hazırlanan son güncelleme, ilginç bir özelliği beraberinde getiriyor. Uygulama artık iPhone kullanıcılarının mesajlara verdikleri reaksiyonları emoji olarak gösterecek. Böylelikle kullanıcıların Android cihaz sahibi biriyle mesajlaşıyormuş gibi bir deneyim yaşamaları sağlanacak. Bu imkandan ilk etapta cihazını İngilizce kullananlar yararlanabilecek.

Google’ın sunduğu yenilikler bununla sınırlı kalmıyor. Artık Mesajlar uygulamasından gönderilecek videolar Fotoğraflar uygulaması bağlantısıyla gönderilebilecek. Bu da iPhone sahiplerinin videoların yüksek çözünürlüklü versiyonunu Google Fotoğraflar üzerinden izleyebileceği anlamına geliyor. Yakında aynı imkan fotoğraflar için de sunulacak.

Yeni özelliklerini duyuran Google, RCS mesajlaşma standardını benimsemeyen Apple’a taş atmayı ihmal etmedi. RCS sayesinde Android cihazlar arasında güzel ve yüksek çözünürlüklü fotoğraf ve videoların kolaylıkla paylaşılabildiğini belirten Google, Apple’a da RCS standardını benimsemesi konusunda çağrıda bulundu.

Google Mesajlar uygulaması için başka yenilikler de sunuluyor. Organize edilmiş gelen kutusuyla mesajlar Kişisel ve İş sekmelerine ayrılabilecek. Tek kullanımlık şifre mesajları geldikten 24 saat sonra silinecek. Bu özellik ilk olarak Hindistan’da kullanıma sunulduktan sonra ABD’de kullanıma açılacak.

Google’ın Mesajlar uygulaması için hazırladığı tüm yenilikler önümüzdeki haftalarda kullanıcılara ulaştırılacak.

İLGİLİ HABERLER